
Szybki i wściekły Meksykanin
Smak meksykański to "3xC - Cumin, Coriander, Chili"
Składniki:
- Przyprawy bazowe - Kmin rzymski, kolendra (ziarna, zmielone) i Chili
- Z Chili chodzi ogólnie o jakąś paprykę w proszku. Moje preferowane to:
- Słodka wędzona papryka. Najlepsza hiszpańska (tzw. pimiento) albo węgierska
- Dodatkowo, do smaku i regulowania ostrości:
- Pieprz Cayenne
- Pierz Turecki
- Z Chili chodzi ogólnie o jakąś paprykę w proszku. Moje preferowane to:
- Opcjonalne przyprawy:
- Oregano
- Sumak
- Jakieś mięso mielone. Ja używam mielonego indyka
- Fasola czerwona albo czarna. Może być z puszki. Pamiętać, aby dobrze opłukać fasolę z zalewy.

Przygotowanie:
- Mieso podsmażyć.
- Jak mięso już będzie dobrze podsmażone, dodać przyprawy. Podsmażyć przez chwilę przyprawy.
- Dodać odrobinę wody.
- Dodać fasolę, wymieszać by się zagrzała
Podawać z ryżem i jogurtem naturalnym.