Klasyczne BLT - tętnice zapchane cholesterolem na tydzień 🥓🥓😋🥓🥓.
Składniki:
- Boczek wędzony w plastrach
- Majonez
- Sałata lodowa
- Pomidor Malinowy (wariant deluxe - pomidory suszone w oleju)
- Chleb tostowy
Przygotowanie:
- Boczek przysmażyć na chrupko
- Rozłożyć plastry na patelni na płasko
- Dać najmniejszy możliwy ogień pod patelnią
- Dodać na patelnię dwie łyżki wody. Woda odparuje, ale boczek się równo podgrzeje ale nie przypali. Jak woda odparuje - boczek już będzie się równo smażył we własnym tłusczu.
- Wrócić po godzinie, ściągnąć plastry z patelni
- Na patelni po boczku podsmażyć chleb z obu stron
- Kromki posmarować majonezem
- Położyć kromki sałatę, na sałatę położyć równo plastry boczku
- Dodać plastry pomidora
W wersji deluxe - można świeży pomidor zamienić na pomidor suszony w oleju.
